Header Ads

Kuzu ve dana eti kavurması

Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Sheraton Ankara Oteli Başaşçısı Zeki Açıköz kurban etiyle pişirilecek lezzetli bir kavurmanın tarifini veriyor.

Kuzu eti kavurması


Tencereye kuzu etlerini atın. 1 adet soğanı hiç doğramadan bütün olarak etlerin arasına koyun. Etlerin pişme süresi uzun olduğu için soğanlar küçük küçük doğrandığı takdirde dağılır.

Kuzunun kuyruk yağı veya iç yağından biraz ilave edin. 1-2 dakika harlı ateşte kavurduktan sonra ocağı kısık ateşe alın. 45 dakika kadar pişirin.

Son aşamada tuz, karabiber ve kekik ilave edin. Birkaç dakika daha kavrulduktan sonra pilavla servis yapın. Afiyet olsun!


Dana eti kavurması

Tencereye önce yağ koyun. Yağ eridikten sonra etleri ilave edin. Etin kendi yağının dışında kesinlikle yağ ilave etmeyin.

Etlerin arasına bir adet bütün soğan koyun. Yüksek ateşte birkaç dakika kavurduktan sonra kuzu kavurmadan farklı olarak bir bardak su ilave edin. Kısık ateşte bir saat pişirin.

Kavurma piştikten sonra tuz, karabiber ve kekikle karıştırarak pilavla servis yapın. Afiyet olsun!

Lezzeli Kavurma için İpuçları


    * Kavurmanın lezzetli olması için etin dinlendirilmesi gerekir. Ancak bayramda böyle bir imkan yok. Bunun için de soğanla lezzetlendirilir.
    * Lezzetli kavurma yapmak için ete kendi yağı dışında hiç yağ ekleyin.
    * Etleri ilk başta kısa bir süre kızgın ateşte kavurun. Et kızgın ateşte kabuk bağlayınca suyunu dışarı atmaz. Böylece daha yumuşak ve lezzetli olur.
    * Baharat olarak sadece tuz, karabiber ve dağ kekiği kullanın.
    * Et yemeklerinde tuzun servise yakın atın ki et sertleşmesin.

Hiç yorum yok

* Geri bildirimlere önem veriyoruz...

* İçerekler hakkındaki görüş ve önerilerinizi lütfen bizimle paylaşınız.

* Ziyaretiniz için teşekkür ederiz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.