Patlıcanlı Pilav
Malzemeler
2 su bardağı pirinç1 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
2 kaşık tereyağı
3 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1,5 tatlı kaşığı tuz
Tarif
1. Pirinci 1 saat önceden ılık suda ıslatın. 2. Tereyeğı ve zeytinyağını tencereye alarak ince doğranmış soğanı kavurun.
3. Küp küp doğranmış patlıcanları ilave ettikten sonra arasıra karıştırarak patlıcanları kızartın.
4. Daha sonra sırayla, sivri biber, pirinç ve tuzu da ilave edip, pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun. (Bu aşamada yağın az geldiğini düşünürseniz uygun miktarda ilave yapabilirsiniz.)
5. Küp küp doğranmış domates ve tüm baharatları da ilave edip 5-10 dk kadar kavurun.
6. Son olarak 2 bardak sıcak suyu tencereye alıp önce orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. 10-15 dk. kadar demlendirdikten sonra servis edin.
Post a Comment