yeşil mercimekli haşhaşlı börek
Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek2 adet ortaboy soğan
4 adet yufka
1 çay bardağı haşhaş
Tuz, karabiber,pulbiber,kimyon
1 yumurta
1,5 çaybardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı su
Yapılışı
1 adet yufka masaya serilir, üzerine yağ ve su karıştırılarak sürülür 2 inci yufka üzerine serilir yufkalar ortadan kesilir,3 er parmak genişliğinde Şeritler halinde kesilir.Haşlanan mercimekler soğanla kavrulur, baharatları ve haşhaşı eklenir, kestiğimiz şeritler halindeki yufkalara hazırlanan iç konulup muska gibi sarılır.Diğer 2 yufkada aynı şekilde hazırlanır, üzerine yumurta sarısı sürülür haşhaş serpilip 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
Post a Comment