Header Ads

Kuzköy Köyü


Köyün adı 1455 yılına ait Tahrir Defterlerinde yine (Kuzköy) olarak geçmektedir. (KUZ) sözlük anlamı güneş görmeyen yer demektir. İlçemize uzak olması nedeniyle ulaşım oldukça zordur. Kuzköy'de 6525 dönüm kültür arazisi mevcut olup, bunun 2200 dönümünde tarla ziraatı yapılmakta, 500 dönümünde fındık yetiştirilmektedir.

Geri kalanı da koru ve ormanlıktır. Ayrıca 100 dönüm civarında mera bulunmaktadır. Başlıca köyün geçim kaynağını tarım ve hayvancılık oluşturur. Kuzköyde Şid Abdal Türbesi Bulunmaktadır.

Her yıl geleneksel Şid Abdal'ı Anma Töreni düzenlenmektedir. Köyün ulaşım sorununu İlçe Kaymakamlığı ve İlçe özel idare Müdürlüğünün girişimiyle Köy-Des projesi kapsamında çakıllama ve ihate duvarı yapılmış, yer yer oluşan göçüklerin önüne geçebilmek için ise yeni ihate duvarı inşaatı devam ettmektedir.
Kuzköy Köyünden Fotoğraflar
alt
Gülbahçe mevkiinden Kasım 2006 ayı itibari ile Kuzköy'ün genel görünüşü

alt
İlçemiz Belenköy mahallesinden Kuzköy Ormanının görünüşü

alt
Kuzköy Ormanı

alt
Belenköy mahallesi  ile Kuzköy'ü birbirine bağlayan kuzköy köprüsü ve ırmağı

alt
Yine Gülbahçe mahallesinden Kuzköy köyünün genel görünüşü

alt
Kuzköy Merkezi Ve Camiisi

alt
Kuzköy köyünün merkezinden bir görünüş

alt
Kuzköy köyü Muhtarı İhsan DOĞAN

alt
Köyün Bakkalı, Sahibi ve müşterileri

alt
Kuzköy köyünde bulunan köy kahvehanesini işleten Kemal YAŞAR. (Kuzköyün doğal kaynak suyundan yapılmış nefis çayından bize ikram ettiği ve soğuk bir günde içimi ısıttığı  için kendisine teşekkür ediyoruz.)

alt
Kuzköy köyünde bulunan köy kahvehanesindeki köy sakinlerinin görüntüleri

alt
Kuzköy köyünde bulunan köy kahvehanesindeki köy sakinlerinin görüntüleri

Not: Sitede yayınlanan Kuzköy Köyü ile ilgili Fotoğraflar, Kabataş Kaymakamlığı tarafından çektirilmiş ve kültür hizmeti olarak Kuzköy köylülerinin tanıtımı için burada yayınlanmıştır. Fotoğrafların Çekiminde emeği geçen Özel İdare Müdürlüğü personeli Fatih BÜLBÜL, Milli Eğitim Müdürlüğü Şefi A.Aşkın KÜÇÜKKAYA ve Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Zeki ÖZKAN'a Teşekkür ederiz. 10/11/2006

Hiç yorum yok

* Geri bildirimlere önem veriyoruz...

* İçerekler hakkındaki görüş ve önerilerinizi lütfen bizimle paylaşınız.

* Ziyaretiniz için teşekkür ederiz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.