Mahmut Tuncer, Alsın geceler
Yorum
Mahmut Tuncer hakkında ileri geri yorum yapanları esefle kınıyorum. Geçenlerde rastladığım yorumlardan bir iki örnek vermek istiyorum.
- Yakında tv'ye çıkmasın diye grup kuracağım sanatçı,
- Konuşma özürlü Türkücü
- Türkçeyi katleden Türkücü, vs.
Benim tahammül edemediğim yorumların başında, doğulu ve güneydoğlu olmaları nedeniyle şivelerinden kaynaklı eleştiriler geliyor. Belkide öğrencilik hayatı boyunca kürsüye çıkıp bir şiir okumamış yeteneksiz, Kendini bilmez insanlar, halka maal olmuş insanları pervasızca eleştiriyor, farklılığımızın kültürel bir zengilik olduğunu kavrayamıyor, bölücülük yapıyor ve onları aşağılıyor.
Ordulu olmama rağmen, bunca yıldır takipçisiyim, hiç bir programında bölücülük yaptığını görmedim. Aksine ülkesine olan sevgisini her fırsatta dile getiren, kardeşlikten ve bütünlükten bahseden beyefendi bir insan. Şivesi ise o yörede doğup böyümesinin etkisiyle oluşmuş. Televizyonda program yapıyorsa seviliyor anlamına gelmezmi? Babanın hatrına mı program yaptırıyorlar.
Şahsım adına çocukluğumdan buyana dinliyorum. Harika eserleri olan bir insan. Zamanın en sevilen sanatçılarından birisi. Sayısız albümleri var. Yakın bir zamanda trafik kazası geçirdi yüzü tanınmaz bir hale geldi. Estetik ameliyatlarla yüzü son halini aldı. Yaşının ilerlemesi ve kazanın etkisiyle sesinin deforme olduğunu inkar etmiyorum elbet.
İçimdeki uhdeyi sizinle paylaştıktan sonra eski albümlerinden güzel bir videoyu beğenilerinize sunuyoruz.
Video
Biyografi
Mahmut Tuncer / Sanatçı5 Mayıs 1961 Şanlıurfa Mahmut Tuncer (5 Mayıs 1961, Şanlıurfa) Türk ses sanatçı, sunucu, besteci ve eski futbolcu’dur. Hayatı 1946′da Malatya’dan Urfa’ya göçmüş bir Türkmen ailesinin beşinci çocuğu olarak doğmuş. Küçük yaşlardan itibaren futbol ile ilgilenmeye başladı. Gelen zaman ile birlikte profesyonel oyuncu olarak Urfaspor’da görev aldı. Hayatını futbolcu olarak devam ettiren Mahmut Tuncer’in ses sanatçısı olmaya dair hiçbir düşüncesi yokmuş. Amatör olarak arkadaş toplantılarında şarkı söylediği zamanlarda arkadaşları tarafından sesi çok beğeniliyordu. 11 Nisan 1979 yılında Urfa’nın kurtuluşunu kutlamak amacı yapılan gecede, İbrahim Tatlıses’in gelmemesi ile Teknik direktörü onun sahneye çıkmasını önerdi, ve Mahmut Tuncer sahne aldı. İzzet Altınmeşe, Bedia Akar Türk , Selahattin Alpay gibi ünlü sanatçıların o yıllarda menajerliğini yapan Mehmet Ali Yanıkoğlu Ankara’dan Urfa’ya gelir, Mahmut Tuncer ile tanışır, ona “Seni sanataçı yapmaya geldim” der ve Ankara’ya götürür. Günlüğü 2500 TL’ye bir pavyonda çalışan sanatçı. Orada sahne alan Belkıs Akkale Mahmut Tuncere halk müziğinin ne olduğunu öğrettiler. 1979 yılında TRT Radyosu’nun açmış olduğu sınavlara katılarak birinci oldu ve 1980 yılında Uyandım Sabah İle adlı ilk albümünü çıkarttı. Gelen süreç ile birlikte hemen hemen her yıla bir albüm çıkartmış. Ses sanatçılığının yanı sıra 20 film ile başrol oyuncusu olarak rol alan sanatçının 80 tane bestesi bulunmaktadır. İbrahim Tatlıses’in yakın arkadaşıdır. Özel Hayatı
Işıl Hanım ile evli olan Mahmut Tuncer, dört çocuk sahibir. Albümleri
Yeter (Tatlıses Nora) Yar Yüreğim Yar Sevdim Seni Sen Ağlama (Raks) Nazlana Nazlana Muhtar Emmi Milcano Meleğim Maşallah (Uzelli Stereo) Kalbimde Sen Kaderim Ağlıyor Jandarma (2002, Idobay) Hıyriye Hediye Hasretim Günah Eşom/Türküler Dübeş Attım Yek Geldi (Uzelli Stereo) Biri Var – Az Daha (Ercan) Bileydim (2005) FilmleriÜç Kağıtçılar (2008) Umutlara Güneş Doğsun (2005) Tel Örgü (1995) Mutsuzlar (1990) Yabancı (1988) Yeter (1988) Vahşiler (1987) Muhteşem Urfalı (1987) Sevda (1986) Garip (1986) Veda Türküsü (1986) Kader Böyle İstedi (1986) Gizli Yara (1985) Sensiz Yaşayamam (1985) Uç Güzel Güvercinim (1984) Feryat (1983) İkimiz De Sevdik (1983) Can Kurban (1983) Ağlayan Gülmedi mi? (1982) Milcano (1981)
Post a Comment